Leapsa muzicala

Am primit aceasta leapsa de la Anca . Ca sa fiu sincera imi este extraordinar de greu sa ma limitez doar la o singura formatie si melodie dupa care ma topesc. Una dintre febletele mele este formatia Nightwish, dar in perioada cat Tarja Turunen era solista. Din pacate, de cand a plecat Tarja din formatie, nu mai sunt atat de incantata de prestatia lor. Persoana care m-a facut sa descopar aceasta formatie minunata a fost profa mea de engleza din liceu. Chiar a fost foarte draguta ca ne-a facut tuturor fetelor din grupa cadou caseta cu primul album al formatiei.

Ce ne povesteste Wikipedia despre Nightwish:
Nightwish este o formație finlandeză de metal simfonic, fondată în anul 1996 în orașul Kitee. Nightwish a contribuit semnificativ, spre sfârșitul anilor 1990, la creșterea popularității genului de muzică heavy metal cu elemente simfonice.
Formația era deja apreciată în Finlanda după lansarea primului single, „The Carpenter” (1997), dar faima internațională i-a fost asigurată abia după realizarea albumelor Oceanborn (1998) și Wishmaster (2000). Videoclipurile de pe Once, album realizat în 2004, au fost difuzate la MTV în S.U.A., iar piesele figurau pe coloana sonoră a filmelor americane. Cel mai mare hit, „Wish I Had an Angel” (2004), a fost inclus pe coloana sonoră a două filme pentru a promova turneul din America de Nord. Până la concedierea solistei Tarja Turunen în toamna anului 2005, formația a mai realizat trei single-uri, două videoclipuri pentru album și piesa „Sleeping Sun” de pe compilația Highest Hopes.
Căutările pentru înlocuirea Tarjei, în timpul cărora oricine putea trimite un demo pentru preselecție, s-au terminat în luna mai 2007; la 24 mai formația a anunțat că noua solistă va fi Anette Olzon. În toamna aceluiași an, formația a lansat albumul Dark Passion Play care include piesa de caritate „Eva” și single-ul „Bye Bye Beautiful”.


O definiție exactă a stilului muzical al formației este disputată. Nightwish a fost menționată ca parte a genurilor gothic metal, symphonic metal și power metal.
Definiția de metal symphonic este bazată pe armonia dintre instrumentele formației și stilurile vocale de muzică clasică și de film. Imaginația și fantezia înălțătoare, atmosferele epice, vocea ridicată, chitara și solo-urile de pian și stilul muzical melodic rapid al muzicii Nightwish, în special pe primele trei albume, îi plasează în genul power metal, asemănător cu alte formații finlandeze ca Sonata Arctica și Stratovarius. Indexul de Metal gothic este adesea folosit de reviste ca Kerrang, la fel ca multe din piesele Nightwish, în special cele de pe ultimele albume, care sunt sumbre, întunecoase, neobișnuit pentru power metal, iar fanii l-au perceput ca gotic și metal. Vocea unei soprane în formație este deasemenea rară în power metal, și are mai multe în comun cu metalul gothic ca Tristania și Theatre of Tragedy.
Tuomas Holopainen a descris odată muzica lor ca “heavy metal melodic cu o voce feminină”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s