The Runaways

Nici in momentul de fata nu prea imi dau bine seama daca mi-a placut sau nu filmul si daca merita recomandat sau nu.

In mare, povestea se centreaza asupra vietii si carierei muzicale a faimoasei cantarete de rock, Joan Jett si perioada cat a fost in formatia The Runaways. Mai pe scurt, inceputul carierei ei muzicale. Practic totul incepe in adolescenta lui Joan Jett (jucata de  Kristen Stewart) pe undeva pe la mijlocul anilor ’70, la felul in care este descoperita sau mai bine zis se face descoperita, cum se grupeaza toate cele cinci membre din formatia The Runaways, turneul lor prin State si Japonia, totul sfarsindu-se cu destramarea trupei din cauza solistei Cherie Currie (Dakota Fanning) si a problemelor acesteia cu drogurile si alcoolul.

De fapt nu as putea sa o condamn pe Cherie. Cum sa rezisti tentatiei  cand ai 15 ani si esti racolata intr-o trupa rock de fete, toate avand un background diferit? Pe langa asta mama te lasa cu un tata alcoolic, ea plecand cu un alt barbat in Indonezia, iar managerul trupei este un om josnic? Era evident ca trupa nu avea o durata de viata foarte lunga nu doar din pricina chestiunilor de mai sus, ci si pentru ca intr-un colectiv de fete mereu vor aparea rivalitati mai ales cand solista este propulsata prea mult in fata iar celelalte vor deveni geloase.

Daca stau sa ma gandesc acum mai bine cred ca mi-a placut filmul datorita jocului actoricesc al lui Kristen Stewart (spre marea mea uimire canta si bine) si al lui Dakota Fanning (nu stiam ca poate trece atat de usor de la drogata la senzuala) si mai ales a coloanei sonore.  Imposibil sa nu recunosti macar trei melodii pe parcursul filmului.  Mai pe scurt, daca va incanta povestile de genul rise-fall rock and roll band, vi-l recomand.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s