Top 5+5 filme de Oscar

Am zarit zilele acestea pe mai multe bloguri pasata aceasta leapsa, cel putin la Adina si Josephine. Nu am fost nominalizata sa o prestez, dar ma bag si eu ca musca in oala cu lapte just for the fun of it.Nu prea inteleg de ce e 5+5 si nu direct 10 filme de Oscar aflate in topul preferintelor, dar iata lista mea in ordine descrescatoare. Mentionez ca am ales doar filmele castigatoare la categia Best Picture.

10. Gone With the Wind (1939) – fara niciun fel de prezentare. Cred ca a fost printre primele filme vazute de mine cand eram mai mica si mi-a ramas intiparit in memorie.

9. Around the World in 80 Days (1956) -una dintre cele mai frumoase adaptari cinematografice ale cartii lui Jules Verne.

8. Out of Africa (1985)- pentru ca o ador pe Meryl Streep in orice rol ar interpreta. Iar chimia dintre ea si Robert Redford mi s-a parut fara cuvinte.

7. The Sound of Music (1965) desi musical-urile nu sunt una dintre febletele mele (mi se pare deosebit de plictisitoare lalaiala), filmul asta m-a fermecat prin poveste si mai ales printr-o interpretare magnifica.

6. American Beauty (1999) – un film plin de simbolism.

5. My Fair Lady (1964) – am adorat-o pe Audrey Hepburn il rolul Elizei. Mi s-a parut cel putin sclipitoare! Un film care combina intr-o armonie desavarsita drama cu musical-ul, comedia si dragostea.

4. Slumdog Millionaire (2008) m-a impresionat modul in care Danny Boyle a reusit sa creeze un melanj placut intre povestea trista si coloana sonora extrem de bine mulata pe cadrele minunat prinse si asamblate,incat sa te faca sa iti amintesti peste ani de film.

3. Forrest Gump (1994) cred ca este suficient sa imi justific alegerea prin citatul: “Life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

2. A Beautiful Mind (2001) – un film exceptional, despre un om exceptional, care este interpretat de un actor fenomenal…

1. Gladiator (2000) – Mi-a fost tare greu sa departajez filmele de pe 1 si 2. Cred ca l-am vazut de vreo 3 ori pana acum, dar l-as revedea mereu cu aceeasi placere. O devarata capodopera din punctul meu de vedere, iar Russel Crowe – no comment. Iar coloana sonora (Hans Zimmer si Lisa Gerrard) absolut divina!

Advertisements

2 responses to “Top 5+5 filme de Oscar

  1. Nu le-am vazut chiar pe toate, dar preferatul meu e “Gone with the wind”.

    • Cand ai timp, iti recomand sa le vezi pe toate ca sunt minunate!
      Dintre castigatoarele de Oscar, spre marea mea rusine, sunt complet in urma cu filmele mai vechi de 1990. Nu ca as fi vazut filme recente gen The Departed sau Chicago…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s